Parijs: Grote Moskee bleef open, Grote Synagoge voor het eerst gesloten sinds WOII

Vlaamse Vrienden van Israël

grote-synagoge-ParijsParijs, zondag 11 januari 2015. Israël’s premier Benjamin Netanjahoe sprak tijdens een ceremonie in de Grote Synagoge van Parijs voor alle aanslagen in Parijs van de afgelopen dagen waarbij vijf Joden het leven lieten, waarvan vier in de kosjere supermarkt Hyper Cacher (foto: Matthieu Alexandre/AFP/Getty Images)

Een schijnbaar vereist opname in de meeste berichten omtrent de recente massamoord in Parijs was de retorische vraag van verslaggevers: “Zullen deze gebeurtenissen gevolgd worden door een golf van anti-moslim incidenten?” Sinds deze door Islam-geïnspireerde moorden zijn er nochtans amper een handvol anti-moslim acties geweest, allen gericht tegen eigendommen en niet tegen mensen.

Onder-gerapporteerd was eerder hoe snel de aanval tegen Charlie Hebdo migreerde naar een anti-Joodse mini pogrom in het hart van Parijs. Wat hebben de shoppers in een kosjere winkel, van wie 4 van hen werden afgeslacht, te maken met spotprenten van de profeet Mohammed? Niets. Maar de aanval op de Joodse…

View original post 357 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s